Bezlepková bábovka se zakyskou
18.01.2019
Rychlá a nadýchaná bábovka! Povedla se hned na první pokus :-). A navíc je bezlepková a decentně sladká.
Doporučuje: Týna
Dobra přípravy: 15 minut příprava + 45 minut pečení
Počet porcí: 10-12 kousků
Suroviny:
- 160 g másla,
- 4 vejce (žloutky zvlášť),
- 100 g třtinového cukru,
- 400 g zakysané smetany,
- 100 g bezlepkové mouky,
- 100 g pohankové mouky,
- 1/2 PrDoPeče (bezfosfátový Amylon),
- 1 vanilkový cukr (Amylon),
- špetka soli,
- hrst mandlí nebo oříšků.
Postup:
Z cukru a žloutků ušleháme jemnou pěnu, přidáme máslo a šleháme dál. Poté přidáme mouku, zakysanou smetanu a zbytek surovin (mandličky naposledy). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů cca 45 minut.