Bezlepkový kakaový chlebíček
22.07.2018
Tento recept jsem jednou zkusila a od té doby se u nás peče pravidelně. Za poslední dva měsíce jsem chlebíček pekla už asi po páté :-D Doma nám moc chutná a když přijdou kamarádky na návštěvu, tak jsou z této bezlepkové buchty nadšené a hned jim posílám recept :-)
Suroviny:
- 2 zralé banány,
- 1/2 hrnku oleje (řepkový, olivový,..),
- 1/2 hrnku třtinového cukru,
- 1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (zelená Jizerka),
- 2 lžíce kakaa (bio z DMka),
- 1 čajová lžička sody,
- 1/2 PrDoPeče (Amylon),
- špetka soli,
- 1/2 hrnku vody,
- hrst rozinek.
Z rozmačkaných banánů, oleje a cukru ušleháme jemnou pěnu. Poté přidáme všechny suché ingredience, vodu a rozinky. Do vysypané formy na biskupský chlebíček nalijeme těsto a dáme péct na cca 60 minut na 150 stupňů. Špejlí zkoušíme po 45 minutách pečení, zdali je buchta hotová.