Domácí ovesné mléko
18.02.2019
Další recept na mléko bez laktózy. Je snadné, rychlé a levné. S kupovanými ovesnými mléky se nedá srovnat. V ledničce vydrží až 5 dní v plastové/skleněné lahvi.
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 700 ml mléka
Suroviny:
- 1 hrnek ovesných vloček,
- voda
- dle chuti: datle, med, javorový sirup
Postup:
Vločky namočíme na 30 minut do vody. Propláchneme a dáme do mixéru se 3 hrnky čerstvé vody. Mixujeme minimálně minutu, dokud není směs krémové konzistence. Rozmixované vločky poté scedíme a tuhé zbytky vyhodíme. Pokud máte raději sladké mléko, můžete přidat ještě nějaké sladilo a znova rozmixovat.