Domácí ovesné mléko

18.02.2019

Další recept na mléko bez laktózy. Je snadné, rychlé a levné. S kupovanými ovesnými mléky se nedá srovnat. V ledničce vydrží až 5 dní v plastové/skleněné lahvi.

Doporučuje: Týna

Doba přípravy: 35 minut 

Počet porcí: 700 ml mléka

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček,
  • voda
  • dle chuti: datle, med, javorový sirup

Postup:

Vločky namočíme na 30 minut do vody. Propláchneme a dáme do mixéru se 3 hrnky čerstvé vody. Mixujeme minimálně minutu, dokud není směs krémové konzistence. Rozmixované vločky poté  scedíme a tuhé zbytky vyhodíme. Pokud máte raději sladké mléko, můžete přidat ještě  nějaké sladilo a znova rozmixovat.