Ostružinový koláč s drobenkou
18.08.2017
Po delší době opět další recept na sladkou mňaminu :-) Tentokrát drobenkový koláč s čerstvými ostružinami. Chutná výborně a místo ostružin můžete použít různé druhy ovoce (jahody, jablka, lesní směs, višně, atd.).
Suroviny:
- 1 a 1/2 hrnku špaldové celozrnné mouky,
- 1/2 hrnku bezlepkové mouky,
- 1 hrnek třtinového cukru,
- 125 g másla,
- 2 vejce,
- 1/2 hrnku mléka,
- 1/2 prášku do pečiva,
- ovoce.
Koláčovou formu vymastíme a vysypeme. Mouku, cukr a máslo zpracujeme a odebereme 1 hrnek na drobenku. Do zbylé drobenky přidáme ostatní suroviny a vyšleháme na hladké těsto. Vlijeme do koláčové formy, posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme na 150 stupňů 45 minut.