Pohankovo-jablečné lívanečky
24.06.2018
Tip na rychlý sladký sobotní oběd nebo sytou snídani :-)
Suroviny na těsto:
- 2 hrnky pohankové mouky,
- 2 hrnky rostlinného mléka (rýžové, ovesné),
- 2 vejce,
- 2 jablka,
- 1 lžička prášku do pečiva,
- 1 lžička skořice,
- třtinový cukr či sirup na doslazení.
Dozdobení lívanců:
- domácí jahody nebo maliny,
- 1 zakysaná smetana,
- moučkový třtinový cukr dle chuti.
Nastrouháme si nahrubo jablka, přidáme zbytek surovin a smícháme. Pokud Vám chutnají sladší lívance, můžeme do těsta přidat i třtinový cukr. Těsto necháme 5 minut odpočinout a poté smažíme na rozehřátém oleji (já používám stáčený řepkový) malé lívanečky. Ozdobit můžeme sezónním ovocem, jogurtem, oříšky apod..
Mně se osvědčil jahodový přeliv (jahůdky ze zahrádky - povařené s trochou cukru) a zakysaný smetana navrch :-) Fakt bašta na sobotu.