Svěží malinový dortík

19.06.2018

Na první pokus se tento letní dortík vydařil. A to jsem si recept vyladila sama.

Ingredience korpus:

  • 250 g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky),
  • 50 g špaldové mouky,
  • špetka soli,
  • 1 banán,
  • 100 ml řepkového oleje,
  • 1/2 hrnku třtinového cukru.

Ingredience na krém:

  • 1 sáček vanilkového pudingu (Bio Amylon),
  • 500 ml rostlinného mléka (mandlové, rýžové atd.)
  • 2 zakysané smetany,
  • instantní rýžová kaše,
  • třtinový cukr,
  • bio maliny ze zahrádky (na ozdobení).

Rozmixujeme ovesné vločky. V misce rozšleháme olej, cukr a banán. Přidáme všechny suché suroviny a vznikne tuhé kompaktní těsto. Vtlačíme do pečícím papírem vyložené formy a pečeme 30 minut na 150 stupňů.

Poté uvaříme v 500 ml mléka puding, necháme vychladnout. Připravíme si zakysané smetany zahuštěné rýžovou kaší ( asi 4 lžíce, prostě dokud to nezhoustne) a osladíme dle chuti (já dávám 2 lžíce cukru). Vychladlý puding vmícháme do zakysky a máme hutnější krém, kterým potřeme korpus. Posypeme malinami či jiným sezónním ovocem a je hotovo :-) Fakt mňamka na první dobrou.