Svěží malinový dortík
19.06.2018
Na první pokus se tento letní dortík vydařil. A to jsem si recept vyladila sama.
Ingredience korpus:
- 250 g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky),
- 50 g špaldové mouky,
- špetka soli,
- 1 banán,
- 100 ml řepkového oleje,
- 1/2 hrnku třtinového cukru.
Ingredience na krém:
- 1 sáček vanilkového pudingu (Bio Amylon),
- 500 ml rostlinného mléka (mandlové, rýžové atd.)
- 2 zakysané smetany,
- instantní rýžová kaše,
- třtinový cukr,
- bio maliny ze zahrádky (na ozdobení).
Rozmixujeme ovesné vločky. V misce rozšleháme olej, cukr a banán. Přidáme všechny suché suroviny a vznikne tuhé kompaktní těsto. Vtlačíme do pečícím papírem vyložené formy a pečeme 30 minut na 150 stupňů.
Poté uvaříme v 500 ml mléka puding, necháme vychladnout. Připravíme si zakysané smetany zahuštěné rýžovou kaší ( asi 4 lžíce, prostě dokud to nezhoustne) a osladíme dle chuti (já dávám 2 lžíce cukru). Vychladlý puding vmícháme do zakysky a máme hutnější krém, kterým potřeme korpus. Posypeme malinami či jiným sezónním ovocem a je hotovo :-) Fakt mňamka na první dobrou.