Vláčný perník s kokosem
27.06.2018
Další recept do sbírky :-) Jednou za čas mám chuť na klasický perníkový koláč. A to bych nebyla já, kdybych neupravila recept do svých představ. Ingredience vychází na koláčovou formu nebo menší pekáček. Do hodiny byl hotový i s přípravou.
Suroviny:
- 160 g špaldové hladké mouky,
- 90 g bezlepkové mouky,
- 100 g třtinového cukru,
- 1/2 kypřícího prášku do perníku (Amylon),
- 1 rozmačkaný banán,
- 80 ml řepkového oleje,
- 300 ml rostlinného mléka (ovesné, rýžové,..),
- 2 lžíce kakaa,
- 2 lžíce domácí bio marmelády (rybízová, 1 lžíce do těsta a 1 na potření),
- 1 lžička skořice,
- hrst nesířených rozinek,
- kokos na posyp.
V misce smícháme všechny ingredience a vznikne nám polotuhé těsto. Do vymazané a vysypané formy (kokosem) těsto nalijeme a dáme péct 40 minut na 150 stupňů. Upečený a vychladlý perník potřeme zbytkem marmelády a posypeme kokosem.