Vláčný perník s kokosem

27.06.2018

Další recept do sbírky :-) Jednou za čas mám chuť na klasický perníkový koláč. A to bych nebyla já, kdybych neupravila recept do svých představ. Ingredience vychází na koláčovou formu nebo menší pekáček. Do hodiny byl hotový i s přípravou.

Suroviny:

  • 160 g špaldové hladké mouky,
  • 90 g bezlepkové mouky,
  • 100 g třtinového cukru,
  • 1/2 kypřícího prášku do perníku (Amylon),
  • 1 rozmačkaný banán,
  • 80 ml řepkového oleje,
  • 300 ml rostlinného mléka (ovesné, rýžové,..),
  • 2 lžíce kakaa,
  • 2 lžíce domácí bio marmelády (rybízová, 1 lžíce do těsta a 1 na potření),
  • 1 lžička skořice,
  • hrst nesířených rozinek,
  • kokos na posyp.

V misce smícháme všechny ingredience a vznikne nám polotuhé těsto. Do vymazané a vysypané formy (kokosem) těsto nalijeme a dáme péct 40 minut na 150 stupňů. Upečený a vychladlý perník potřeme zbytkem marmelády a posypeme kokosem.